Ну що, сезон шашликів продовжується. Зізнавайтеся, скільки разів уже смажили?
А ми поки що поділимося рецептами страв, які можна приготувати на грилі або мангалі.
Фарширований перець на грилі
А ми поки що поділимося рецептами страв, які можна приготувати на грилі або мангалі.
Фарширований перець на грилі
1. Натріть філе улюбленими спеціями й обсмажте на решітці до готовності. Коли охолоне — поріжте на дрібні кубики.
2. Подрібнить часник, натріть сир на тертці. Змішайте більшу половину сиру разом із часником, нарізаним філе, кукурудзою, базиліком і олією.
3. Зріжте верхівки перцю і вичистіть насіння. Покладіть їх на мангал зрізом униз на 2-5 хвилин, щоб вони трохи пропеклись усередині.
4. Потім перегорніть, насипте всередину начинку (але не до країв). Зверху насипте залишки сиру. Смажте на решітці ще приблизно 5 хвилин.
Гамбургери на грилі
Можна придбати готові котлети, а можна приготувати.
1. Зробіть або купіть півкіло яловичого фаршу. Цибулю подрібнить і обсмажте до золотавого кольору. Додайте до фаршу цибулю, приблизно 100 грамів панірувальних сухарів і спеції. Сформуйте котлети розміром із булочки й заморозьте їх удома.
2. Уже на відпочинку візьміть котлети й посмажте їх на решітці. Зробіть усередині кожної заглиблення, щоб під час смаження вони не втратили форму. Коли котлети будуть майже готові, покладіть на кожну кілька слайсів сиру, щоб він розтанув.
3. Булочки розріжте навпіл, підсушить на решітці й можна збирати гамбургери.
Шаурма на грилі
1. Зніміть шкірку зі стегон і звільніть м’ясо від кісток. Подрібніть часник і замаринуйте в ньому курку. Можна додати спецій за смаком. Маринуйте 30 хвилин, після чого посмажте курку на решітці по 10 хвилин із кожного боку. Періодично перевертайте решітку.
2. Капусту, огірок і перець наріжте соломкою, томати — кубиками, зелень — подрібніть. Сир натріть на тертці. Змішайте всю начинку.
3. Лаваш розділіть на шматки, викладіть начинку, додайте улюблений соус і загорніть.
4. Підсмажте шаурму з обох боків на решітці й можна подавати до столу.
Риба на грилі
1. Олію змішайте з лимонним соком. Потім додайте подрібнене листя м'яти, щипку солі й розчавлений часник.
2. Філе приправити спеціями й сіллю. На гриль покладіть фольгу, дайте трохи прогрітися і покладіть рибу. Якщо філе тонке — готуйте с кожного боку приблизно 2 хвилини.
3. Зніміть філе з грилю і полийте сумішшю олії і лимонного соку.
Люля-кебаб на мангалі
1. Підготуйте фарш заздалегідь. Пропустіть баранину через м'ясорубку, окремо — жир або сало. Зелену та ріпчасту цибулю наріжте. Змішайте всі інгредієнти й додайте спеції та подрібнену зелень на свій смак.
2. Важливий момент — фарш не просто вимішуйте, а збирайте в купу й із силою кидайте в миску. Фарш потрібно добре відбити, щоб він став більш еластичним. Після цього приберіть його в холодильник.
3. На природі нанизуйте фарш на шампури у вигляді ковбасок завширшки 3–4 см і довжиною приблизно 15 см. Намочіть руки водою, щоб м'ясо не липло й формуйте щільні ковбаски. Смажте на мангалі до готовності.
Печена картопля із салом
1. Добре з щіткою вимийте картоплю і розріжте кожну навпіл, але не до кінця, щоб половинки не розпадалися.
2. Наріжте сало й часник скибочками, цибулю — напівкільцями.
3. В одну картоплину покладіть 1-2 шматочки сала, цибулю та часник. За необхідністю — посоліть і додайте спеції. Потім загорніть кожну картоплину в фольгу.
4. У прогорілому багатті розкладіть картоплю і насипте зверху трохи золи. Через 10-15 хвилин перевертайте картоплю. Загалом на приготування потрібно 45-60 хвилин, у залежності від жару.
► bit.ly/2vESMrv
2. Подрібнить часник, натріть сир на тертці. Змішайте більшу половину сиру разом із часником, нарізаним філе, кукурудзою, базиліком і олією.
3. Зріжте верхівки перцю і вичистіть насіння. Покладіть їх на мангал зрізом униз на 2-5 хвилин, щоб вони трохи пропеклись усередині.
4. Потім перегорніть, насипте всередину начинку (але не до країв). Зверху насипте залишки сиру. Смажте на решітці ще приблизно 5 хвилин.
Гамбургери на грилі
Можна придбати готові котлети, а можна приготувати.
1. Зробіть або купіть півкіло яловичого фаршу. Цибулю подрібнить і обсмажте до золотавого кольору. Додайте до фаршу цибулю, приблизно 100 грамів панірувальних сухарів і спеції. Сформуйте котлети розміром із булочки й заморозьте їх удома.
2. Уже на відпочинку візьміть котлети й посмажте їх на решітці. Зробіть усередині кожної заглиблення, щоб під час смаження вони не втратили форму. Коли котлети будуть майже готові, покладіть на кожну кілька слайсів сиру, щоб він розтанув.
3. Булочки розріжте навпіл, підсушить на решітці й можна збирати гамбургери.
Шаурма на грилі
1. Зніміть шкірку зі стегон і звільніть м’ясо від кісток. Подрібніть часник і замаринуйте в ньому курку. Можна додати спецій за смаком. Маринуйте 30 хвилин, після чого посмажте курку на решітці по 10 хвилин із кожного боку. Періодично перевертайте решітку.
2. Капусту, огірок і перець наріжте соломкою, томати — кубиками, зелень — подрібніть. Сир натріть на тертці. Змішайте всю начинку.
3. Лаваш розділіть на шматки, викладіть начинку, додайте улюблений соус і загорніть.
4. Підсмажте шаурму з обох боків на решітці й можна подавати до столу.
Риба на грилі
1. Олію змішайте з лимонним соком. Потім додайте подрібнене листя м'яти, щипку солі й розчавлений часник.
2. Філе приправити спеціями й сіллю. На гриль покладіть фольгу, дайте трохи прогрітися і покладіть рибу. Якщо філе тонке — готуйте с кожного боку приблизно 2 хвилини.
3. Зніміть філе з грилю і полийте сумішшю олії і лимонного соку.
Люля-кебаб на мангалі
1. Підготуйте фарш заздалегідь. Пропустіть баранину через м'ясорубку, окремо — жир або сало. Зелену та ріпчасту цибулю наріжте. Змішайте всі інгредієнти й додайте спеції та подрібнену зелень на свій смак.
2. Важливий момент — фарш не просто вимішуйте, а збирайте в купу й із силою кидайте в миску. Фарш потрібно добре відбити, щоб він став більш еластичним. Після цього приберіть його в холодильник.
3. На природі нанизуйте фарш на шампури у вигляді ковбасок завширшки 3–4 см і довжиною приблизно 15 см. Намочіть руки водою, щоб м'ясо не липло й формуйте щільні ковбаски. Смажте на мангалі до готовності.
Печена картопля із салом
1. Добре з щіткою вимийте картоплю і розріжте кожну навпіл, але не до кінця, щоб половинки не розпадалися.
2. Наріжте сало й часник скибочками, цибулю — напівкільцями.
3. В одну картоплину покладіть 1-2 шматочки сала, цибулю та часник. За необхідністю — посоліть і додайте спеції. Потім загорніть кожну картоплину в фольгу.
4. У прогорілому багатті розкладіть картоплю і насипте зверху трохи золи. Через 10-15 хвилин перевертайте картоплю. Загалом на приготування потрібно 45-60 хвилин, у залежності від жару.
► bit.ly/2vESMrv
Комментариев нет:
Отправить комментарий